Главчев сезира ДАНС и прокуратурата по случая с МБАЛ „Мама и Аз“


Главчев сезира ДАНС и прокуратурата по случая с МБАЛ „Мама и Аз“

Снимка: архив, БГНЕС

Министър-председателят Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с „Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“, гр. София, съобщи правителствената пресслужба.

Целта е да бъде направена пълна проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с даването на разрешение за изграждане на лечебното заведение.

Още по темата

1 май 2024 17:30

106

Решението на министър-председателя е в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта.

На 30 април Министерският съвет излезе с решение, с което одобрява изграждането на частната болница „Мама и аз“ в София. В плана на лечебното заведение бе предвидено да има педиатрично отделение с 40 легла. Това предизвика широк отзвук, като от обществения съвет за Националната детска болница алармираха, че частният проект ще „изтегли“ кадри от все още непостроената държавна педиатрична болница.

Заради обществената реакция още на следващия ден, 1 май, Министерският съвет отмени решението си. Междувременно от инвеститора на частното заведение съобщиха, че не са имали намерение да създават „частна национална детска болница“ и се отказват от създаването на педиатрично отделение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg