Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер – като няма кой


Главчев за това кой ще води делегацията ни в НАТО: Аз така станах и служебен премиер - като няма кой

Снимка: БГНЕС

Позицията на България за предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон е съобразена с всички решения на Народното събрание и гарантирам, че няма да излезем от тях. Нямам представа какво е смутило, уплашило и притеснило президента Румен Радев. Това коментира министър-председателят Димитър Главчев в Брюксел след отказа на Радев да ръководи делегацията и да участва във форума в САЩ.

Премиерът Главчев посочи, че правителственото решение Радев да ръководи делегацията на България е взето предвид факта, е той е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и НАТО-вски генерал. Какви са причините да се притесни Радев нямам понятие, следва да питате него, добави министър-председателят. Главчев припомни още, че утвърждаването на позиция от Министерския съвет е рутинно и винаги в годините тя се е синхронизирала между Министерството на отбраната и Министерството на външните работи.

Премиерът Димитър Главчев потвърди, че той ще води българската делегация на предстоящата Среща на върха на НАТО през юли, като се пошегува:

„То не остана кой. Аз така станах и служебен премиер – като няма кой.“


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg