Гешев тръгва на избори като Симеон – с жените на Весела Драганова

Екзотични коалиции започнаха да се оформят за регистрацията на предстоящите избори 2 в 1 – за Народно събрание и Европейски парламент, които ще се проведат на 9 юни.

Днес документите си в Централната избирателна комисия (ЦИК) подаде коалицията „Граждански блок“, която се оглавява от бившия главен прокурор Иван Гешев.

Тъй като „Граждански блок“ е неправителствено сдружение и като такова не може да се регистрира за избори, Гешев участва във вота с регистрацията на „Партия на българските жени“. Тя се оглавява от Весела Драганова и през 2001 г., заедно с движеие „Оборище“, предостави регистрацията си на Симеон Сакскобургготски, за да може да участва в парламентарните избори тогава, които той спечели и след това оглави правителство, пише „Сега“.

В това правителство „Партия на българските жени“ и „Оборище“ бяха мандатоносители. А сега формацията на Драганова ще работи заедно с бившия шеф на държавното обвинение, когото придружи днес в ЦИК. Там Гешев се закани преди медиите, че ще се бори с „плутократичния модел“ в държавата, за който заговори след като ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС го свалиха от поста му.

За участие във вота се регистрира и коалиция „Център“, която носи името на едноименното движение, основано неотдавна от бизнесмена Васил Божков. Той живя няколко години в Дубай, след като прокуратурата му предяви редица обвинения, а след завръщането му в страната се озова в ареста.

Това не възпря Божков да рестартира политическата си кариера – той неведнъж се явяваше на избори в миналото, включително със собствена партия – „Българско лято“, която обаче попадна заедно с него в списъка на санкционираните по американския закон „Магнитски“ лица и организации.

Сега избра да основе движение, като за свои врагове обяви „Бойко и Шиши“, както назова пред поддръжниците си Бойко Борисов и Делян Пеевски. За да се включи в изборите, Божков използва регистрацията на две партии – „Свобода“ и „Българска земеделска партия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg