ГЕРБ-СДС иска извънредно заседание за сигурността в София

ГЕРБ-СДС настоява за извънредно заседание за сигурността в София заради случаи на насилие с чужди граждани, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Първият случай е от 6 март, при който на бул. „Витоша“ чуждестранни студенти нападат момче, защитаващо момиче, на което те са подвиквали, посочват от ГЕРБ-СДС. Другите два случая са от вечерта на 8 март, когато става сбиване в центъра за бежанци в кв. „Овча купел“, а на бул. „Витоша“ млади мъже нападат пакистански студенти с английско гражданство.

„Тези инциденти имат потенциал да предизвикат непредвидими ответни реакции за отмъщение. Има редица сигнали от жители на район „Овча купел“, които живеят в постоянен страх от сблъсъци с мигранти“, заявяват от ГЕРБ-СДС.

Заради случаите с физическо насилие в столицата, заместник-председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева отправиха искане за свикване на извънредно заседание на Столичния общински съвет по тема „Сигурност“.

„Нужно е да бъдат предприети незабавни и адекватни мерки, необходимо е патрулите да бъдат фокусирани върху рисковите зони и да се увеличат патрулиращите екипи както в центъра, така и рисковите от инциденти квартали“, смята Георги Георгиев.

Председателят на Комисията по обществен ред и сигурност Ваня Тагарева настоява на извънредното заседание на Столичния общински съвет кметът Васил Терзиев и отговорните служби да докладват за ситуацията със сигурността в града и мерките, които се взимат.

От СДВР съобщиха по-рано за образувано досъдебно производство по случая със сбиването на бул. „Витоша“ вчера. Те информираха също за сбиване в центъра за бежанци в столичния квартал „Овча купел“, при което е пострадал леко един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *