ГЕРБ внесе решението в НС, с което обявява мандата за неуспешен


ГЕРБ внесе решението в НС, с което обявява мандата за неуспешен

Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС внесе  в деловодството на НС проект на решение мандатът за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел да бъде обявен за приключил неуспешно.

Вносител на проекта на решение е Теменужка Петкова.

Още по темата

25 мар 2024 09:41

297

24 мар 2024 20:10

1040

„Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 и чл. 99, ал. 4 от Конституцията на Република България и като констатира, че със заявление N2 49-403-01-3 от 25 март 2024 г. Мария Габриел – предложена да бъде избрана за министър-председател на Република България с Указ N2 74 от 19 март 2024 г. на президента на републиката, е оттеглила заявеното от нея изпълнение на проучвателния мандат за формиране на правителство и че няма да участва в процедурата по избора и да предлага структура и състав на Министерския съвет, реши мандатът за образуване на правителство приключва неуспешно“, пише в проекторешението.

Мария Габриел вече подаде заявление до Народното събрание, че няма да участва в парламентарна процедура по избор на премиер и няма да предлага структура и състав на Министерски съвет., както обяви вчера.

По-късно премиерът в оставка Николай Денков призова преговорите да продължат. Към моментавче още няма официална позиция на ПП-ДБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg