ГЕРБ беснее в Хасково: Делян Добрев и кумът му лапнаха пари от Европа, чакат милиардите за възстановяване

ГЕРБ отново се разбесня в Хасково – евросредства, предвидени за града, отново са дадени на „дрийм тийма“ на Делян Добрев  и неговия кум Евгени Консулов. Вече е ясно, че Консулов е новият управител на Областния информационен център.

Тук разковничето е, че Проект „Областен информационен център – Хасково“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Бюджетът на проекта е 250 000 лв., от които 85% от Европейския социален фонд и 15% Национално съфинансиране.

Естествено там, където има евросредства, веднага се намесва семейният „дрийм тийма“ на джобния политик Делян Добрев.

ИСТОРИЯТА

Евгени Консулов е кум на депутата от ГЕРБ. На 29 септември 2016-а Консулов и съпругата му Кремена  пазаруват “на изкоп” два апартамента на ул. „Иван Сусанин“ в софийския кв. „Манастирски ливади”, където се строи нова жилищна сграда. Цените за тях са изключително изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и малко по-скъпо за апартамент от 56 кв.м., придобит за 315 евро на кв.м.

Евгени Консулов
Към момента на покупката Евгени Консулов е зам.-кмет по европейските и националните проекти и програми на община Хасково. В този смисъл новото му назначение за управител на Областния информационен център е явен спад в кариерното развитие.

Консулов е син на д-р Лилия Консулова, общинска съветничка от ГЕРБ, глобена от КПКОНПИ с 10 000 лева за конфликт на интереси. За чиновника от ГЕРБ е известно, че е много близък с депутата и бивш енергиен министър Делян Добрев и е негов кум.

От 2006 до 2008 г. двамата са в УС на Сдружение „Агенция за подпомагане развитието на малкия и средния бизнес“ регистрирано в Хасковския окръжен съд. Добрев сам дефинира групата като „дрийм тийм“.

Този семейно-приятелски отбор участва в състава на всяка една комисия по Закон за обществените поръчки, а неговият кум, другар и съученик зам.-кмета Евгени Консулов е ръководител за всички огромни процедури, които община Хасково е правила през последните години.

Капитанът на „ мечтания тим “ Евгени Консулов е ръководител и на комисиите по Закон за обществените поръчки за всички панелки, които се санират в Хасково – близо 70 на брой, с обща стойност над 65 млн. лева.

Същият този „дрийм тийм “ на Делян Добрев си е разпределил под формата на спомагателни хонорари 1,25 млн. лева. Парите бяха гласувани в бюджета на общината за 2017 година и са за заплати по ръководството на плановете, които извършва Община Хасково. За Евгени Консулов е най-тлъстата парса, така като той бе началник план по Оперативна програма „Региони в напредък“.

Това изяснява факта защо именно Консулов е назначен за управител на Областния информационен център. 2023 година е важна за всички областни информационни центрове в страна от гледна точна на това, че именно от тях ще започне изпълнението на по-голяма част от европрограмите.

И така посредством кмета от ГЕРБ Станислав Дечев и депутата Делян Добрев хунтата в Хасково ударно се окопават във всичко, свързано с европроекти. Защо? … Отговорът е новата стръв – и тя се нарича – „Национален план за възстановяване и устойчивост“, за чиято реализация България може да разчита на над 6 милиарда евро грантове и 4,5 милиарда евро заеми.

Източник: narod.bg