Гербери се гаврят с млада надежда на ПП: „Нубийският номер“ роди Сашка Талибанката (ВИДЕО)

Дискусия за външната политика на България, организирана от Националния младежки форум в Алма матер в сряда, се превърна в поредната дъвка на предишните управляващи в лицето на ГЕРБ и повод за гавра с представителите на „Продължаваме промяната“. Младата надежда на ПП и бивша депутатка от групата на Кирил Петков и Асен Василев в 47-ото НС Александра Корчева бе накарана да „блесне“ с липса на познания след явна провокация от страна на водещите дебата. 

В капана на добре известния „нубийски номер“ от 90-те години тя падна, след като бе провокирана да изрази мнението си сред останалите участници за членството на България в Северния алианс. Корчева обаче не схвана, че е метната на ските и напоително започна да обяснява важността на членството на България в НАТО.

Северният алианс всъщност е организация от близкото минало, съставена от милиции и граждански сдружения в Афганистан, за борба с талибанския режим в страната, както и срещу джихадистите от терористичната „Ал Кайда“. Алиансът е поддържан от редица западноевропейски страни, включително натовски, но няма нищо общо с отбранителната организация на Северноатлантическия договор. Ето как неволно Корчева стана за смях пред колегите си международници, въпреки че самата тя е завършила специалността в този ВУЗ:

„България трябва да демонстрира последователност. Но истината е, че ние трябва много сериозно да ревизираме и състоянието на нашата армия, за да се движим към модерна армия…“.

Прави впечатление обаче, че никой от останалите участници в университетския диспут не реагира с никаква емоция, а още по-малко смях на съжденията на членката на ПП. Напротив, дори шефът на младежката организация на ГЕРБ и също бивш депутат Георг Георгиев съвсем неутрално приема думите й.

По-късно обаче кандидатът за народен избраник от София Димитър Стоянов (ГЕРБ) извади на светло куриозния запис и го коментира:

„Сетих се за онова време, в което Сара Пейлин обясняваше разбиранията си за външна политика с това, че виждала Русия от къщата си в Аляска. Та, така за „промяната“. И „А отборът“. Четенето е много полезно нещо. За външната политика винаги препоръчвам на всеки да започне с “Дипломацията” на Хенри Кисинджър“.

Нубийският номер доби популярност след майтап на студентската програма Ку-ку от зората на демокрацията, когато екип на предаването (чийто създател е и Слави Трифонов – б.р.) сгащва тогавашния син депутат Васил Михайлов и тъмнокож младок, представящ се за репортер от националната телевизия на „Република Нубия“ го пита дали познава държавата, а Михайлов му отвръща с пространни излияния за отношенията между България и несъществуващата в съвремието държава и ролята на падането на Желязната завеса за развитието им. От тогава медикът носи прякора Васко Нубиеца.

Сега Корчева от ПП вероятно ще се сдобие със свой собствен – Сашка Талибанката.

Източник: lupa.bg