Габриел: Шенген е едно от достиженията на европейския проект


Габриел: Шенген е едно от достиженията на европейския проект

Снимка: БГНЕС

„Шенген е едно от достиженията на европейския проект и днес е исторически момент, защото България става част от него“. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел по време на тържественото отбелязване на влизането на България в Шенген по въздух и вода.

Още по темата

31 мар 2024 12:12

84

31 мар 2024 07:55

115

„България става общност от милиони хора, пътуващи свободно, с ползи за бизнеса, за туризма и културата. Нека всички заедно да продължим до крайната цел за премахването на проверките по сухопътните граници“, заяви Габриел.

Няма много моменти в живота на всеки един от нас, в който отбелязваме резултат, постигнат вследствие на обединени усилия, на много обща работа. Този ден е и единствен, защото той днес ни казва, че България вече не е само наблюдател около масата и дебатите, които са свързани с укрепнало, силно, добре функциониращо Шенгенско пространство, коментира вицепремиерът.

България задава посока и е добър пример. България със своя опит ще оформя бъдещето на Шенгенското пространство и ще има ползотворно участие в това всички граждани да се чувстват по-сигурни, каза още Габриел.

Присъединяването на страната ни към Шенген беше отбелязано със символично отваряне на границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *