В центъра на София: Силна музика и пияни хора редовно след 22.00 ч.

Ако сте подложени на тормоз и терор от силен шум от музика, викове и смях от заведение, ресторант, кафене, кръчма и не може да спите, трябва да знаете, че не сте единствени с този проблем в милата ни родина.

Наш потребител се оплака чрез платформата на Helpbook.info и моли отговорните лица от Столична община район „Средец“ да вземат спешни мерки във връзка с изтезанията, на които е подложен той и съседите му:

„На първият етаж се намира заведение, което извършва множество нарушения и тормоз върху живущите в сградата. В дворното пространство на къщата, върху пръстта, под дърветата са изнесени дървени маси, за клиенти на заведението. Няма никакво съгласие от собствениците за извършване на подобно слагане на маси или ползване на дворното пространство от клиенти. То се ползва самоволно и насилствено. От както изнесоха храна в двора на всякъде има огромни хлебарки и се качват плъхове по стълбите. Заведението системно нарушава общественият ред и часовете за покой. Подавани са многократни сигнали в полицията на 112. Силна музика, пияни и крещящи хора е ежедневие след 22.00 часа, обикновено шума спира чак след два часа. Сградата е над 100-годишна, с гредоред, без никаква шумоизолация, когато е пусната музика или крещи човек е все едно в стаята ти. Никой от сградата не може да спи дори малките деца. Буквално цялата сграда кънти и гредите вибрират от шума.

Заведението има изградена солидна пристройка с много маси на територията на двора, без съгласието на другите собствениците по идеални части на двора и сградата.

Заведението е с неясен статус без никакво съгласие от собствениците. Целият си живот живея в къщата и никога не сме давали одобрение за подобна дейност.

За това моля за съдействие от съответните компетентни органи по гореизложените нарушения:

Масите в двора да бъдат премахнати. Да бъде уведомено ХЕИ София за нехигиеничните условия в двора и сградата. Да се санкционират собствениците на заведението за системно нарушаване на общественият ред, спрямо действащото законодателство. Нощният тормоз да бъде прекратен и заведението да затваря в 10 ч. Да бъде премахната незаконната постройка в двора на сградата. Всеки от живущите в сградата има нотариален акт с идеални части от двора. Да бъде направена проверка за статуса на заведението. Кръчмата намиращата се в жилищна кооперация и жилищен квартал никога не е взимала съгласие от собствениците за извършване на подобна дейност“. (целият сигнал тук)

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg