В кръвта на Диона има следи от температуропонижаващи лекарства


В кръвта на Диона има следи от температуропонижаващи лекарства

Снимка: Instagram

Попфолк певицата Диона  ще се изправи пред съда 3 месеца, след като беше хваната да шофира с наркотик в кръвта. Обвинителният акт срещу нея вече е внесен.

„Денислава Сашова е обвинена за шофиране на луксозен автомобил след употреба на кокаин. В кръвта ѝ няма следи от марихуана, но в други биологични образци има следи от коноп“. Това заяви пред NOVA говорителят на Софийска районна прокуратура Николай Николаев.

Още по темата

9 апр 2024 14:55

26

12 фев 2024 14:42

141

5 фев 2024 16:04

75

По думите му съставът на това престъпление „препраща към една Наредба“.

„Тоест съдържанието и концентрацията на алкохол, респективно на наркотични вещества – трябва да бъде установено по съответния ред. А той е чрез кръвна проба. При Диона не сме установили наличието на коноп в кръвта ѝ. Има следи в друг биологичен материал, което е обстоятелство, утежняващо наказателната отговорност“, обясни Николаев.

И допълни: „С разрешение на наблюдаващия прокурор мога да кажа, че в действителност в кръвта на Диона се наблюдават следи от температуропонижаващи лекарства. Витае някакъв градски фолклор, че когато кажеш, че си употребявал някакви подобни лекарства- прокуратурата няма да те подведе под отговорност. Но химичните анализи са точни“.

Николов коментира и случая с попфолк певицата Дебора, която беше заловена да шофира пияна с 2,9 промила алкохол в кръвта.

„Материалите по това досъдебно производство не са докладвани в СРП. Затова не мога да коментирам нищо преди а видя доказателствата. Това, което в подобни случаи грози извършителя, е наказание между 1 и 3 години лишаване от свобода, глоба и отнемане на превозното средство“, подчерта говорителят на СРП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg