В жегата: Раздават вода на два пункта в София


В жегата: Раздават вода на два пункта в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във връзка с очакваните високи температури и обявения жълт код за опасни горещини днес доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават безплатно бутилирана минерална вода на граждани в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч. в два пункта: НДК – входа срещу бул. „Витоша“ и изхода на метрото, и градинката срещу Софийския университет „Климент Охридски“. Това съобщиха от БЧК.

Високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода помага за поддържане на оптималното ниво на хидратация в тялото и за регулиране на телесната температура, подобрява физическата издръжливост, намалява умората и помага за поддържане на концентрацията, обясниха от организацията.

От БЧК напомниха, че високите температури през летните месеци могат да поставят в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата.

За да се предпазите – избягвайте излизането навън в най-горещата част на деня, а ако излизането е наложително, стойте на сянка, носете шапка и светли дрехи, използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте достатъчно течности. Ако почувствате неразположение, незабавно потърсете медицинска помощ, съветват от БЧК.

Доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода и на 12 юли, петък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg