Въпрос в Narod.bg: Скрап мафията тегли 6 милиона кеш всеки месец, ДАНС не вижда ли чувалите с пари?

Организираната престъпна група, която щави държавния бюджет с данъчни и финансови престъпления, осветлена в разследване на Narod.bg, прибира колосални печалби всеки месец. Групата от фирми, които имитират дейности по изкупуване на ръждясали трошки за рециклиране, инкасират по 7-8 млн. на месец, което би трябвало да ги направи доста интересни за финансовото разузнаване в ДАНС.

Прелюбопитно за антимафиотите е уточнението, че от тези 7-8 милиона поне 6 всеки месец се теглят кеш на каса в една точно определена банка, чието име засега ще спестим. Бизнесмените от скрап мафията избират малки и не толкова посещавани клонове на въпросния трезор, където винаги чрез пълномощници – обикновено полуграмотни роми, всеки месец се теглят 6 милиона лева, т.е., над 70 милиона на година – суми, за които са нужни чували.

Интерес въпрос е защо антимафиотите от българското ФБР все още не са пресекли схемите на „Автоекопроджект“ АД, „Българска рециклираща компания” АД, „Ауторек” АД и „Българска организация за автомобили” АД, чиято дейност се организира от зам.-председателя на Управителния съвет на Българската асоциация по рециклиране Здравко Биков и бизнесмена Павел Златинов, собственик на голяма фирма за скрап?

Аргументът на фирмаджиите за огромния кеш няма как да издържи проверка – според тях бизнесът им имал нужда от пари в брой, което може и да е вярно, но не и в мащабите на 6 млн. всеки месец.

Паричният поток напомня колосалното източване на отпуснатите инхаус милиони за автомагистрала „Хемус”, извършвано пак на каса в клонове на „Интернешънъл Асет Банк”, за което съобщи първо Narod.bg. По същия начин – кеш в чували, бяха откраднати над 60 милиона лева, което стана повод за разследване, което и до момента би трябвало да тече.

Според непотвърдена информация голямата част от изтеглените на каса пачки се скатават зад граница, като определена сума остава за раздаване на месечните подкупи в министерства и агенции, за да върви далаверата безпроблемно.

Очаквайте продължение само в Narod.bg на кои двама топ чиновници в Министерството на околната среда и водите (МОСВ), на които скрап мафията плаща по 100 000 лева заплата всеки месец!

Източник: narod.bg