„Възраждане” праща Карбовски в Брюксел

Доста любопитно видео, на което журналистът Мартин Карбовски бе спипан от камерата на bTV да се изхлузва от офиса си зад гърба на своя гост – лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, взриви социалните мрежи. Според „Уикенд” известният телевизионер гостувал на партийния лидер не да си уговорят поредното интервю, а да обсъждат включването на журналиста в евролистата на националистите. Всъщност е станало точно обратното – лидерът на „Възраждане“ е гостувал на Карбовски….

Както вече писахме, първоначално фаворит на Костадинов да води листата на „Възраждане” за Брюксел като представител на гражданската квота беше Петър Волгин. Предложението му е било отправено още преди няколко месеца, но водещият поискал известно време да размисли. Същевременно от „Възраждане” разбрали, че скандалният водещ води паралелни преговори с БСП и може да оглави тяхната листа.

Така Костадинов насочил вниманието си към Карбовски, с когото ако не крепка дружба, напоследък ги свързва поне добро познанство. „Мартин е изключително популярен журналист, силно разпознаваем сред по-младите и активни хора. Той може да събере както проруски, така и образован градски електорат, разочарован от системните партии”, разяснявал лидерът на „Възраждане” пред съпартийците си.

Костадинов вярвал, че на предстоящите избори за европейски парламент „Възраждане” може да е ако не първа, то поне втора политическа сила – след ГЕРБ-СДС, изпреварвайки брокерите от „Продължаваме промяната” – „Демократична България”. За целта националистите планират водач да им е силно разпознаваемо лице, а не някой от верните хора на вожда, които нямат представителство и ценз за Брюксел.

На пикатната политическа клюка край сложи самият Карбовски, който отрече, че ще става евродепутат от квотата на „Възраждане“.