Всички избирателни секции в Турция вече са запечатани


Всички избирателни секции в Турция вече са запечатани

Снимка: БГНЕС, архив

Всички 166 избирателни секции в Турция вече са запечатани успешно и са готови за утре, съобщи за БНР генералният консул на страната ни в Истанбул Васил Вълчев.

Подготовката на изборите в Турция протича спокойно, благодарение на опитаь натрупан при предходните пет вота за Народно събрание от 2021 година насам, обясни той:

„Не очаквам да има особении нарушения, по-скоро някой дребни неща. Всичко е прегледано, разбира се в рамките на възможното. Изборите в Турция винаги са предизвикателство. Винаги може да има изненади, но смятам, че сме достатъчно добре подготвени, така че да реагираме при всеки нововъзникнал казус“.

Секциите в Турция отново са най-много от всички разкрити в чужбина. Не се очакват забавяния в четирите секции в южната ни съседка, където ще може да се гласува както за членове на Народното събрание, така и за евродепутати.

От изселническите организации дадоха противоречиви прогнози за активността на утрешните избори. Според Вълчев няма да има промяна в обичайния брой гласували.

„Аз лично забелязвам, че има желание да се гласува на изборите. Предполагам, че ще са, както на предишни. Ако погледнем от гледна точка на подадени заявления, те са също подобни“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg