Внимание на Великден: Гърция, узо, калмари и солени глоби

Около милион българи тръгнаха на път за празниците. Много от сънародниците ни традиционно се отправиха към Гърция.

Тази година 170 000 са избрали чужбина, за да прекарат Великден. Около 58 000 нашенци са се насочили към южната ни съседка. Другата най-предпочитана дестинация се оказва Турция.

От шест години семейството на Станислав Стойков летува в Гърция. Не за първи път ще прекарат и великденските празници там. Прогнозира, че за тричленното му семейство почивката ще струва между 800-1000 евро.  

Станислав предпочита гръцкото море пред Българското Черноморие предимно заради качеството на обслужването.

Росица Костадинова е собственик на хотел в Неа Плагия. За празниците целият капацитет е пълен, а туристите са предимно от България.

„Великден е един от най-хубавите християнски празници, по традиция се събират приятели и семейства. Хубаво време и интересно прекарване на празниците. Определено около Великден цените са по-ниски, тъй като това е началото на сезона. В момента цените за студио за четирима души е между 40-55 евро според големината им“, обяснява Росица Костадинова.

Казва, че цените през активния сезон ще са като миналогодишните. Студио за четирима души ще бъде между 45 и 90 евро. Обяд за двама души – салата с основно и напитка, излиза между 40 и 45 евро.

Изгодната почивка обаче може да се превърне в солена, ако не спазваме правилата – глобата за употреба на алкохол до 0,4% промила е 200 евро.

Ако в автомобила се вози дете и запалите цигара, ви грози наказание до 1500 евро, а за шофиране с джапанки може да ви струва 50 евро глоба, пише bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg