ВМРО: Токът за бита поскъпва, а ни занимават с пропадналата Евровизия

Новината от уикенда, че токът за бита ще поскъпне от юли, мина някак между капките. Никой не обърна внимание,  докато всички яростно се възмущаваха от това, че нещо розово с име на рибка, което не знае дали е мъж, или жена, е спечелило този отдавна девалвирал и безсмислен конкурс, пишат в позиция до медиите от ВМРО.

„Време е всички да излезем от димките, които постоянно ни хвърлят, и да осъзнаем, че положението е много сериозно. Бившите управляващи са минирали почти всеки сектор в държавата, а в енергетиката  цъка бомба с часовников механизъм.

Ние от ВМРО предупреждавахме още през зимата, а вече е потвърдено и от служебния министър на енергетиката, че токът от юли ще поскъпне. Причината е: няма пари във фонд „Сигурност на електроенергийната система“, а дупката е 400 милиона лева.

Помните ли как от ПП-ДБ и правителството на сглобката искаха да либерализират пазара на електроенергия от юли и твърдяха, че токът няма да поскъпне за домакинствата, защото разликите ще се покриват от този фонд? Е, парите ги няма! Това е завещанието на ПП-ДБ – съсипана енергетика, скъп ток, който ще става още по-скъп заради Зелената сделка“, твърдят още от ВМРО.

ВМРО настоява за пълна ревизия на държавната енергетика и подкрепа за основните базови мощности.

„България не трябва да пренебрегва развитието на атомната енергия за сметка на енергията от възобновяеми източници.

България трябва да съхрани въглищните централи, а не да ги унищожава по поръка на Брюксел и заради Зелената сделка! България никога повече не трябва да попада в розовата мъгла на ПП-ДБ, които ни загубиха три години, а финансово ни върнаха десетилетия назад – потънали в заеми и с бюджет на червено!“, категорични са от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg