Влакът се е движел със 110 км/час, когато е прегазил работниците


Влакът се е движел със 110 км/час, когато е прегазил работниците

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бързият влак, блъснал работник и ранил друг на жп линията в Плевенско, се е движел със 110 км/час, съобщи за БТА инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

Тежката жп катастрофа е станала в района на язовир „Горни Дъбник“. Двама души са били блъснати от влак, като единият е загинал. От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) уточниха, че инцидентът е станал с двама техни служители, които по това време са работели на железния път.

Още по темата

7 юни 2024 06:54

4

Инж. Бойчо Скробански обясни, че около 22:00 часа снощи подбивна машина, поддържаща железния път, заминава от гара Телиш към междугарието Телиш-Горни Дъбник. „Тя спира на определеното място за работа. От машината слиза технически ръководител и главен инженер на жп секцията във Враца. В този момент по съседния път №2 преминава бърз влак със скорост около 110 км/час помита техническия ръководител и го убива на място“, добави Скробански.

Той обясни, че локомотивният машинист предприема бързо спиране, на около 700-800 метра спирачен път. „Вторият служител от въздушната струя е завъртян леко, натъртен е и с охлузвания. Жив е и адекватен. Оказана му е спешна медицинска помощ в болницата в Плевен“, каза още Скробански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg