Велинград се превърна в гробище за домашни любимци

Някой изверг превърна Велинград в гробище за домашни любимци. За масово отравяне на животни по улиците на града сигнализират жители. Те твърдят, че и трите квартала са осъмнали с трупове на умъртвени бездомни кучета и котки.

Собственици се оплакаха, че има пострадали и домашни любимци. По думите на потърпевшите отровата е била разпръсната по оживени улици и паркове. Най-голямото им притеснение е, че в градинките, в които са открити мъртвите животни, често се разхождат майки с бебета и играят деца.

От полицията съобщиха, че нямат постъпил такъв сигнал. А от местната администрация заявиха пред NOVA, че Велинград не разполага с общински приют. Градът има проблем с безстопанствените животни и с помощта на природозащитна фондация организират често кампании за безплатна кастрация на домашни и улични кучета.

„Осъмнахме сред трупове на животни навсякъде, в целия град. Сутринта баща ми каза да не разхождам кучето, тъй като имам домашен любимец“, сподели Светлана Лилова.

„Едното ми кученце не беше с мен. То беше по-встрани, но това което мина с мен и само подуши, три минути след това започна да се тресе, изпадна в шок. Лекарите не можаха да ми помогнат. Кученцето ми почина в страшни мъки, загубих член на семейството“, сподели през сълзи Цветанка Грозева.

„С разпръснатата отрова има риск и за децата. Играчката ще падне, после какво ще попадне в устата му като я пипа с ръце. И децата ли ще тичаме да спасяваме после“, каза Салиха Хаджи.

Цветанка каза, че това, което искат е убийствата да спрат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg