Велико Минков по делото за бащинство: След ДНК теста храня, къпя, приспивам детето си

При закрити врата в Бургаският съд трябваше да се гледа делото за бащинство на бившия депутат Велико Минков. Той е биологичен баща на бебето на Габриела Славова, обвинена за убийството на съпруга си Пейо. В крайна сметка с процесуални хватки делото беше отложено.

Велико Минков заяви в съда, че настоява да отглежда и да се грижи за сина си.

„ДНК експертизата доказа категорично, че аз съм бащата и при създалите се обстоятелства мисля, че това е най-доброто за детето. От както е излязла ДНК експертизата се грижа за него, храня си го, къпя си го, приспивам си го“, заяви бившият депутат.

свързани

В съда в Бургас като свидетел пристигна и бащата на убития Пейо Пеев. В момента той и съпругата му отглеждат двете деца на Габриела Славова.

Аз не крада деца. Заради това дете убиха сина ми. То расте, усмихва се, вика си, като всяко дете“, заяви бащата на убития Пейо Орлин Пеев.

свързани

Заради процесуални хватки и подаден иск от страна на майката обаче делото днес беше отложено. 

Законът е този, който трябва да се промени, за да няма колебания нито един съд да постанови своевремeнни мерки в интерес на детето. Ако някой се съмнява, че най-добре е за детето в конкретната ситуация е да го гледа родният му баща, нека каже нещо различно от това“, заяви адвокатът на Велико Минков Пламен Борисов.

Велико призова Габриела да спре всякакви действия и да даде възможност той да отглежда детето си.

Вижте повече в репортажа.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Източник: Bgonair.bg