Вакханалия: Корнелия живее с Калоян Методиев? (СНИМКИ)

 „Тази любов ѝ изяде главата! Корнелия тръгна рязко надолу откакто хлътна по Калоян Методиев”. Това констатират със съжаление депутати от БСП по адрес на детронираната си лидерка Корнелия Нинова, чиято оставка бе приета от съпартийците й на „Позитано” 20, пише „Уикенд”. До вчера сковани от страх заради силното ѝ влияние, днес дори най-верните ѝ хора не се застъпват за нея.

Според партийците основната причина за грешните ходове на Нинова е именно Калоян Методиев, някогашен младежки лидер в СДС.

Той бързо се пребоядиса и първо попадна в екипа на президента Румен Радев като съветник, но бе изгонен от държавния глава, а след това потърси убежище в БСП. Публична тайна е, че Корнелия Нинова веднага си пада по него – нищо че е със 7 години по-млад от нея, а тя е и омъжена. Започва стремглавото му издигане в партията, той прави и стратегиите за изборите, които, както се вижда, довеждат БСП до политически банкрут, а избирателите от 900 000 се стопяват до 150 000 за няколко години.

„Калоян ѝ влезе под кожата и много бързо двамата станаха особено близки. Всички говорят, че са любовници – в началото се стараеха да опровергават това, но вече дори не се крият”, разкрива депутат от БСП.

Сред съпартийците на Нинова дори върви слух, че тя вече живее с Калоян Методиев в имение в един от елитните квартали на София. Потвърждение на този слух няма, но така или иначе Корнелия все по-рядко е виждана в семейния си апартамент. За сметка на това се появяват и снимки с кучето на Методиев от жилище, което той очевидно ползва.

Чашата прелива, когато Калоян Методиев е набутан за депутат в 50-ия парламент. Дадено му е избираемо място, а ключови лица на БСП са на доста по-задни позиции. Според хора от „Позитано” 20 именно това консолидира и враговете, и довчерашните приближени на Нинова и те решават, че трябва да си ходи.

За да е пълно унижението, любимият й Калоян Методиев дори не е приет в парламентарната група на левицата и трябваше да се закълне като независим депутат. Според най-актуалната мълва, Методиев вече е бил спазарен да даде гласа си за бъдещото правителство на малцинството, което Бойко Борисов смята да предложи.