Брендо реално ще лежи 7 г., смята Бойко Найденов

„За мен причината Брендо да се предаде може да е само една. Хората са казали „по-добре ужасен край, отколкото ужас без край“. Най-нормалното нещо е, като имаш присъди и постановени, е да изтърпиш наказанието си“, заяви пред БНТ Бойко Найденов – бивш директор на Националната следствена служба.

Още по темата

25 юни 2024 13:28

35

Той допълни, че според него не можеш цял живот да се криеш. Евелин Банев – Брендо е бил един от многото хора, които са били разследвани основно за пране на пари, каза Найденов. Доказано е, че са трансферирани пари, които са били придобити по незаконен начин. След това са събрани необходимите доказателства и той е бил предаден на съда.

„Разследването започна от едно листче, което получихме от една британска банка за внесени кеш пари и след това преведени в София на негово име от съпругата му“, каза Найденов.

„По онова време реално създавахме начина, по който се разследват финансови престъпления. Благодарение на съвместната ни работа с колеги от Митниците, главно от ГДБОП, БНБ, успяхме да съберем качествени документи, които успяха да издържат в Съда за трансфери на пари, придобити по незаконен начин“, каза бившият директор на Националната следствена служба.

Част от тези пари са били инвестирани в имущества в София и по българското Черноморие. Присъдата, която го очаква, реално ще бъде около 7 години, дори и по-малко, посочи бившият директор на Националната следствена служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg