Борис Михайлов напира за шеф на ДФЗ

Домораслият Джакомо Казанова – бившият шеф на НАП и Държавен фонд „Земеделие” Борис Михайлов, се гласи за връщане на върха в ДФЗ, най-големия разпределител на европейски средства, докладва пред Narod.bg парламентарен източник, възмутен от задкулисните кроежи.

Големият началник лъсна като опасно близък до 29-годишната Камелия Карадочева, която от репортер в агротелевизия минава в отдел „Надзор върху хазарта и хазартните дейности“ на НАП покрай 64-годишния си ментор. Припомняме и друго – че в Държавен фонд „Земеделие” все още зам.-шеф е друга близка до сърцето му – бившата манекенка Ива Иванова, която отговаря за ключовия ресор „Програмата за развитие на селските райони”.

От предишното пребиваване на Борис Михайлов като шеф на фонда служители си спомнят, че повехналият плейбой се занимавал основно с две неща – финанси и пиарки. „Нищо ново под слънцето, в ДФЗ това е от години”, констатира информаторът на Narod.bg.

Маститият шеф имал своите странности – винаги пристигал на работа със собствения си скъпарски джип Toyota Land Cruiser 200. Дедо, както го наричали засуканите пиарки, не пожелал да ползва служебна кола, защото нямало толкова луксозна, която да отговори на високите му изисквания.

Смята се, че лобито зад Борис Михайлов, което напъва да го върне на високия пост, се интересува единствено от оправяне на казуси на закъсали фермери.

За целта редовно през уикендите се организирала т.нар. среща със земеделски производители, неофициална, разбира се, на която се спускал списък с казуси за „оправяне”. Работа на прокуратурата е да каже какво точно означава „оправяне” и дали има движение на финансови средства като насрещен отговор.

След спявката работният уикенд продължавал с небезизвестните „земеделски“ купони, като специално за целта пристигал микробус от София, пълен с „диджейки”.