Борис Бонев: Политици си правят кампания на гърба на хората в София

Трети ден на протести в центъра на София заради промените в движението. Общинският съветник от ПП-ДБ-„Спаси София“ Борис Бонев заяви в предаването „Денят ON AIR“, че е свикнал да бъде виновен.

„Много бързо се случвало това нещо и не било обсъдено с хората. Бус лентата и велоалеята по „Патриарх Евтимий“ са заложени в документация на Столична община повече от 15 години. Ясно обещахме, че „Патриарх Евтимий“ ще стане в рамките на първите 6 месеца. Гордея се, че има политиците в тази община, които изпълняват своите обещания. Хората, които вдигнаха този скандал, са политици от ГЕРБ. Правят си кампания на гърба на хората в София. Трябва да се даде шанс на този проект“, подчерта той.   

Борис Бонев смята за абсолютно неправилни мненията за „Патриарх Евтимий“ на недоволните от реорганизацията на трафика.

„До този момент нямахме система от велоалеи, за пръв път ги свързваме. Обръща се внимание само на тези 130 протестиращи в пиковия им момент. Защо никой не коментира, че бяха получени стотици положителни становища в подкрепа на реорганизацията на „Патриарха“? Проблемът е, че протестиращите не искат да се лишат от част от паркоместата. Това е болката – искат да си паркират под балкона и смятат, че публичната зона им принадлежи. Стоянката на такситата е предвидена в проекта. Заради валежите част от маркировката не е положена. Ще има 4-5 места повече в стоянката, а не копърки, които паркират незаконно“, настоя общинският съветник.

По думите му пред Bulgaria ON AIR не е сериозно да се говори, че няма алтернатива на придвижване в този район. Бонев посочи като такива линиите на метрото и тролеите в района.

„Неправилно е помещения в центъра на София, предвидени за паркинги, да бъдат печатници. В спорния район има 10 паркинга, като навсякъде има свободни места с месечен абонамент. Проблемът е, че няма евтини паркоместа. Тези хора искат да продължат да паркират за 16 лева на месец. Животът в центъра на София идва със своите неудобства и предимства. Аз живея в „Лозенец“. Нямам проблем, откакто се въведе „зелена зона“ в квартала“, каза още Бонев.

На управлението на ГЕРБ още дълги години ще му сърбаме попарата, завърши той.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg