Борисов: ПП са аматьори, българите трябваше да се опарят от управлението им

Поддавайки се преди 3 г. на омразата, която се насади на българите, нищо добро не очаква тази държава. От една средноевропейска държава, водеща на Балканите, в момента изглеждаме отвратително навсякъде. Това, което се случва сега в Словакия, преди 3 г. можеше да се случи в България. Това коментира в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Българите трябваше да се опарят от това управление. Сега не искат ПП да си признаят големия балон, който се наду. Тези 11-12 месеца бяха необходимите да успокоим хората, да покажем на заблудените, че Промяната е връщане назад, не е нищо ново, освен борба за власт и постове. Само че тази констатация ако я бяхме направили преди година, огромна част от българите нямаше да повярват и трябваше да ги оставим ПП да показват, че са действително аматьори в управлението, каза Борисов.

В София и в България нищо няма да бъде направено от тях. Безпощадната действителност кара техните симпатизанти да се озлобяват, добави лидерът на ГЕРБ.

Най-доброто място за живеене е в Европа, най-демократичната система е в Европа, но тя е за мирно време и просперитет, когато 28 държави трябва да вземат решения с абсолютно мнозинство. Когато е мир и има много пари, Европа е най-богатата, всичко беше лесно, сега държавите с режим имат вертикално управление, подписват, действат, знаете, когато има война, командирът е важен, а светът е в такава глобална война. Знаете какво става в Газа, Израел. Това няма оправяне, уточни Борисов.

Затова направих сглобката, за да успокоя държавата, дори да не станем приятели, но да бъде поносимо. Както беше преди години, поносимо с политическите опоненти, добави Борисов.

Дори е смешно, че на нашия парламент пише „Съединението прави силата“, а ние сме по-разединени от всякога. На Радев не му харесва нищо направено в държавата, ако не е направено от негово служебно правителство. Обединител! Аз съм единственият, който се опитва да успокоява и след 9 юни ще трябва да се работи някак, коментира още Борисов. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg