Борисов към ПП-ДБ: Несериозно е ГЕРБ да са ви виновни след 3 години бездействие

Две седмици преди официалния старт на предизборната кампания, отново остър словесен сблъсък между досегашните партньори в управлението. Бившите партньори във властта спориха задочно за парите по Плана за възстановяване и устойчивост. ПП-ДБ видяха целенасочено бавене в приемането на съдебната реформа от ГЕРБ и ДПС. 

„ГЕРБ и ДПС саботират правосъдната реформа и жертва пада второто плащане по ПВУ“, заяви бившият премиер акад. Николай Денков. 

свързани

Бойко Борисов отвърна на удара. 

„Сега, когато сме в предизборна кампания, след 3 години бездействие да кажеш, че ГЕРБ са ти виновни, не е сериозно. Акад. Денков да си отговори защо 3 години бяха в кабинети и само България нямаше план“, каза лидерът на ГЕРБ. 

А според бившите партньори ГЕРБ са искали избори. 

„За да запазят своето мнозинство във Висшия съдебен съвет и Висшия прокурорски съвет, тъй като изготвеният нов Закон за съдебната власт предвиждаше деполитизация на парламентарното участие в двата органа. На второ място, за да могат да използват предизборно Антикорупционната комисия, която от септември месец 2023 г. е с увеличени правомощия, с разследващи функции, но със старо ръководство“, заяви Атанас Славов от ПП-ДБ.

свързани

Пеевски определи думите на ПП-ДБ като лъжа. „Ако някой е саботирал, те са саботираха всичко с това, което направиха да няма ротация“, коментира председателят на ДПС.

А след ежедневните скандали, пътищата един към друг стават все по-трудни.

„Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това което са сътворили, а търсят по всякакъв начин да си прехвърлят собствените вини на някой друг„, предупреди Борисов.

„Това, което видяхме – тези контрабанди и пари, влачени от пудели, ако се докаже, специално ДПС няма да работи с тях“, добави от своя страна Пеевски. 

свързани

Имаше и атака към Бойко Рашков. 

„Този човек няма място в политиката, има място по трапезите със седналия до него пудел, който преди това му е напълнил джобовете с пачки“, заяви председателят на ДПС. 

До изборите остават 46 дни. А дали след поредния сблъсък бившите партньори ще разговарят за общо управление, предстои да видим.

Вижте повече в репортажа на Аксения Мирчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Източник: Bgonair.bg