Борисов: Ключовите личности – Тагарев и Рашков, вече са изпаднали от листите на ПП

Тагарев и Рашков бяха ключови за ПП, а сега вече са изпаднали дори от листите им. Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с активисти на партията в столичния квартал „Младост“.

През последните 3 г. един експеримент „Промяната“ занимаваше всички със своите проблеми. Първо беше „Чаталджагейт“, после стана скандалът с Митниците, след това – с Пудела и пачките. Излъгаха няколкостотин хиляди българи, и то няколко пъти, каза Георги Георгиев, бивш председател на СОС.

На срещата присъстваха и лидерът на столичната организация на партията и бивш кмет на р-н „Нови Искър“ Даниела Райчева, бившият столичен кмет Йорданка Фандъкова и множество младежи, симпатизанти.

Първото нещо, което „Промяната“ направи в София, бе да вдигне заплатите, – това значи, че вместо да се строи по една детска градина годишно, 180 чиновници на „Промяната“ ще взимат три пъти по-високи заплати, обясни Георгиев. Най-страшното е, че не ги е срам, няма никаква следа от разкаяние – шофиралият пиян общински съветник дори не изкара разкаяние за катастрофата, която причини. А групата на ПП-ДБ-СС се чудеха две седмици как да го скрият, вместо да го изправят пред правосъдието, допълни Георгиев.

В два от районите в София имаме нови водачи – Георги Георгиев е водач в „Младост“, а в центъра – Рая Назарян, съобщи Борисов. Много младежи намират място в ГЕРБ, показват какво могат, и се развиват.

„При преговорите за правителство няколко дни спорът беше за Тагарев. Петков казваше: „Това е нашето знаме, Тагарев“. Сега това тяхно знаме дори го няма в листите. Гледам и Рашков го няма в листите, които значи, че тези ключови личности са изпаднали оттам“, допълни Борисов, цитиран от БГНЕС.

Хората искат да се успокои управлението, политическата класа да си седне на столовете и да върви това, което й се плаща чрез субсидиите. Днес финализирахме програмата си, с много иновации и много неща за градовете са заложени вътре. То е ясно, че друг освен ГЕРБ не може да го направи, смята лидерът на ГЕРБ.

Във финансите катастрофата е огромна, парите ги няма. Плащаха се пенсии на пенсионерите от заеми. Ние ще продължим да изпълняваме този ангажимент, защото сме системна партия, и поетите ангажименти трябва да се спазват, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg