Боби Нотариуската в имотни схеми с депутат – как се лапат 6 дка в Бояна

Бившият депутат Георги Андонов с ЕГН 840403****, съпругата му Веселина Григорова Андонова с ЕГН 850610**** и нейната майка Камелия Иванова Григорова с ЕГН 620408**** трябва да бъдат разследвани заради обосновани съмнения за ОПГ за имотни схеми, в която активна роля играе нова интересна фигура от Темида по подобие на Мартин Нотариуса – Борислава Налбантова. Познатата като Боби Нотариуската, обаче, е истински нотариус за разлика от Мартин Божанов, алармира източник на Narod.bg от върховете на Темида.

Както вече разкрихме, ексдепутатът Георги Иванов Андонов и съпругата му Веселина са във фокуса на разследване за милионни печалби от схеми с имоти и финансиране от Държавен фонд „Земеделие”, като цялостното осветляване на детайлите от дейността им е работа на разследващите.

Нашият източник, обаче, разкри, че в досието на потенциалното ОПГ има прелюбопитни имотни сделки с кантората на Боби Нотариуската, за които ще разкажем в серия публикации.

Георги Андонов и съпругата му Веселина имат да споделят доста пикатна информация с разследващите
Една от съмнителните сделки касае придобиване на близо 6 дка, първоначално раздробени на по-малки парцели, в землището на старото с. Бояна, както и в местността Манастирски ливади-изток в район „Триадица”.

Реклама

Схемата върви по следния начин – бизнесдамата Камелия Иванова Григорова, майка на депутатската съпруга Веселина, предявява претенции над апетитни имоти в кв. „Бояна”, които нотариус Борислава Налбантова узаконява на базата на обстоятелствена проверка.

Въпросната нотариуска отдавна е национално известна, след като лъсна в разследване на „Господари на ефира“ в кражба на апартаменти с фалшиви завещания.

По схемата с узаконяването са придобити, например, 3 парчета от един имот с размери 660 кв. м, 91 кв. м и 535 кв. м., които са прикрепени към големия имот от близо 6 дка. Данъчната оценка на трите части от незастроен УПИ със снимачен №687 е 60 596,40 лева.

Според източника на Narod.bg в Темида в момента въпросният окрупнен имот е заложен от Камелия, Георги и Веселина срещу огромен банков кредит.