Близост с обвиняеми и скъпи подаръци: Денков посочи кой е по-компрометиран в казуса

Премиерът в оставка Николай Денков ще изпрати сигнал до прокуратурата за натиска над главния секретар на МВР Живко Коцев. Той коментира близостта му с обвиняемите за контрабанда, както и ареста на шефката на Агенция „Митници“.

Близостта на обвиняемите за контрабанда баща и син Марин и Стефан Димитрови с главния секретар на МВР Живко Коцев, който е един от разпитаните свидетели по разследването в агенция „Митници“, както и бившият вътрешен министър и настоящ депутат Бойко Рашков показват снимки, публикувани в сайта „Афера“. Премиерът в оставка обаче смята, че по-важни са отношенията на Димитрови с вътрешния министър Калин Стоянов.

свързани

„Говорих и с г-н Коцев, и с г-н Рашков. Калин Стоянов се познава с тези лица още повече, отколкото г-н Коцев. Това, което ми каза г-н Коцев, е, че познава тези хора, но по никакъв начин до него не е стигала информация, че те могат да бъдат свързани с контрабанда“, посочи Денков. 

От свидетелските показания и доказателствените материали става ясно, че именно Коцев е получавал и скъпи подаръци от Стефан Димитров.

„За мен беше действително куриозно да се казва, че има проблем с този часовник, който е даден на г-н Коцев, при положение, че се дава на публично място. Доколкото разбрах – във връзка с личен празник. Това става пред други хора, единият от които е г-жа Ангелкова“, коментира още Денков. 

свързани

От изображенията пък става ясно, че арестуваната шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, която отричаше да познава обвинените с нея, се е срещала с тях в 5-звезден хотел в „Правец“ и вероятно ѝ е оказван натиск за назначения. Премиерът в оставка изрази подозрение за обвинението на Петя Банкова.

Все още продължава издирването на четвъртия обвиняем, сочен за контрабандист номер едно – Никола Николов – Паскал. 

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.

Одобрявате ли служебното правителство на Димитър Главчев?

Източник: Bgonair.bg