Битата жена от Враца пред Bulgaria ON AIR: Не мълчете, не се срамувайте, става по-лошо

Тежко остава състоянието на жената, малтретирана часове наред от съпруга си. Насилникът е осъждан за шофиране без книжка и за опит за палеж. Сега обвиненията срещу него са три – за нарушаване на ограничителната заповед, за причиняване на средна телесна повреда и за закана за убийство. Пред Bulgaria ON AIR жертвата на жестокия побой призова – жените да не мълчат, когато ги насилват.

свързани

Въпреки тежкото си състояние, жената, малтретирана в продължение на шест часа от нейния съпруг, намери сили да отправи послание към всички жени.

„Искам да отправя апел към всички жени, които са подложени на какъвто и да е вид насилие – дали психическо, дали физическо, дали вербално. Мили жени, не мълчете, не се страхувайте, не се срамувайте и потърсете помощ, колкото и да е трудно. Има решение, недейте да премълчавате, защото става все по-лошо и по-лошо и се въртите в един омагьосан кръг. Потърсете помощ, за да не се стигне до фатален край. Настоявам да има справедливост и наистина правосъдието да наложи ефективна присъда на насилника ми“, призова тя.

свързани

Жената претърпя животоспасяваща операция в хирургичното отделение на врачанската многопрофилна болница. Тя е стабилизирана, но се нуждае от още лекарски грижи.

„Изплашена е до смърт, ние също, семейството, защото много заплахи са отправени към нас. Раните ще зараснат, но това, което е преживяла тя, това, което аз също съм видяла и дъщеря ѝ е заварила, просто не знам, не се забравя така“, каза майката на пострадалата Бояна Ташкова.

38-годишният извършител на жестокия побой е с постоянна мярка „задържане под стража“. Все още не е ясно дали той ще обжалва на по-горна инстанция. Близките на жертвата са категорични, че ще настояват за справедлива присъда.

„Най-строгата и тежка присъда, която може да му се даде, без никакви компромиси, защото това не е първият побой и не е първото насилие, което се е случило с нея“, заяви Ташкова.

Мъжът е обвинен в три престъпления: за нарушаване на ограничителната заповед, за закана с убийство и нанасяне на средна телесна повреда. Най-тежката присъда, която може да получи за всички деяния, е лишаване от свобода за срок от 19 години.

Вижте повече в репортажа.

Къде ще почивате през лятото?

Източник: Bgonair.bg