Бил, убил, вкаран в ареста за 72 часа и пуснат – има ли чадър над шофьора насилник

Смърт след побой на пътя – шокиращият случай е от 26 януари на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Златен рог“ в София. Месец по-късно се появяват и първите доказателства по случая. За него се разбра едва в петък, когато полицията отправи призив към очевидците да се свържат със 112.

На видеото, разпространено от СДВР, се вижда как мъж отива при друг шофьор, който е паркирал пикапа си на забранено място, разменят се реплики, мъжът от пикапа събаря другия на земята с ритници и юмруци. Вследствие на това мъжът изпада в безсъзнание. Бил е в кома месец, а на 18 февруари е починал в болницата. 

свързани

„Такива случаи не остават незабелязани, това е нещо, което не се случва всеки ден. Много е съмнително дали е образувано досъдебно производство. И ако е било образувано – защо не е въведено в системата на прокуратурата“, коментира адвокат Ивайло Юруков.

Извършителят е бил задържан за 72 часа, а след това пуснат, съобщи адвокатът нает от семейството на починалия мъж.

„Най-вероятно ще има повече такива случаи, тъй като съдебната система, прокуратурата, следствието са овладени от сили, които определят какво да се случва в тези държавни институции. След като става ясно, че нещата са се движили години наред, е нормално, когато някой има съответната възможност, да потърси помощ от такива сили“, посочи адвокат Юруков.

Според информацията, с която разполага Bulgaria ON AIR, извършителят е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа, ден след като е уведомена прокуратурата. Съдът го пуска без мярка за неотклонение, предстои Апелативният съд да се произнесе.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *