„Бизнес“ в Narod.bg: Двама адвокати направиха пачка от пребитите на протестите срещу ГЕРБ

Двама сръчни адвокати са направили сериозна пачка буквално на гърба на стотиците пребити протестиращи срещу мафиотското управление на ГЕРБ по време на всенародния бунт през 2020-а, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от Софийския районен съд.

Юристът припомни, че по време на протестите срещу шайката и нейния закрилник Иван Гешев адвокатите Полина Велчева и Росен Рашков тичаха от РПУ на РПУ да „спасяват“ пострадалите от зверското МВР насилие.

Навсякъде Велчева и Рашков тръбяха, че работят безплатно само и само да са в помощ на битите от ченгетата на ГЕРБ.

Оказа се, че работата им съвсем не е била безплатна. Хитрите адвокати обикаляли от районно на районно с една цел – да хванат колкото може повече „клиенти“ от протестиращите срещу Бойко Борисов и ГЕРБ българи.

Narod.bg припомня, че по време на 16-седмичния бунт стотици българи се оплакаха от полицейско насилие и много от тях заведоха дела срещу МВР, управлявано тогава от Младен Маринов, сочен в миналото като личен шофьор на боса от СИК Методи Методиев – Мето Илиенски.

Реклама

Та именно тази „пазарна ниша“ решили да експлоатират чевръстите адвокати Полина Велчева и Росен Рашков.

И докато тандемът се кълнеше, че прави всичко в името на справедливостта, оказа се, че голяма част от битите все пак са платили хонорари на външни адвокати, защото Велчева-Рашков започнали да искат да им се подпишат пълномощни, с които, след спечелено дело срещу полицията, въвеждаха финансови претенции към МВР.

Озлобените ченгета, обаче, като контраудар започнали да притискат задържаните с нови сили, обясни източникът на Narod.bg.

Така излиза, че пострадалите, дори и да не са предявили финансови претенции заради насилието, техните защитници Велчева и Рашков са поискали от съда да им се осребри хонорари от бюджета на МВР за своята „доблестна работа на ползу роду“.

Хонорарите не са малки – от 700 лева нагоре – при десетина подзащитни се натрупва приятната сума от 7000 лева. А пребитите от разбеснелите се ченгета на Младен Маринов бяха стотици…

Това може да се провери в регистрите на Софийския районен съд, където става ясно, че под всяко дело на тандема има заведено искане за хонорар, завърши източникът на Narod.bg.

Източник: narod.bg