Бившият шеф на НАП Борис Михайлов опасно близък с 29-годишната Камелия

Бившият шеф на НАП – 64-годишният Борис Михайлов, е опасно близък до 29-годишната Камелия Карадочева, която в момента работи в отдел „Надзор върху хазарта и хазартните дейности“ на приходната агенция. Щекотливата новина разкри пред Narod.bg източник от Националната агенция за приходите.

Засега е ясно, че двамата поддържат изключително близки взаимоотношения, които стартирали години назад. Преди време фаталната красавица с диплом от Нов български университет се подвизавала като репортер в „Агро тв”, където трупала познанства и стаж.

После кариерата ѝ продължава като PR в Държавен фонд „Земеделие”, където (случайно или не) Борис Михайлов беше директор, след това Камелия пиарства и в НАП, където възрастният обожател също бе начело, макар и за кратко. На финала хубавицата акостира като надзорник на приходите от хазарта…

Според нашият източник след като бе освободен като изпълнителен директор на НАП, за да се върне Румен Спецов, Борис Михайлов започнал да подготвя почвата за влизането си в Комисията за финансов надзор.

Михайлов беше шеф на фонд „Земеделие” от 10 юни 2021 г. до 4 март 2022 г. Около назначаването му тогава се заформи скандал, тъй като през 2004 г. Михайлов беше арестуван за данъчни измами. Впоследствие той беше оневинен и осъди прокуратурата.

Оказа се, че през 2004 година НСБОП е съобщила за разкриването на организирана престъпна мрежа за източване на данък добавена стойност (ДДС) и по предварителни данни около 15 милиона лева от държавната хазна са източени.

Новината тогава е обявена от главния прокурор Никола Филчев след поредното работно съвещание във Върховната касационна прокуратура с участието на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, представители на ВКП, НСБОП, НСлС и ССлС.

Ръководителят на разкритата група според разследващите се казвал Пламен К. – човек със специализирано образование, счетоводител. „Той е мозъкът на операцията“, заявил тогава наблюдаващият прокурор по случая Марио Стоянов.

От общо петима задържани двама били данъчни служители – Марио Камишев, директор на териториално данъчно подразделение „Витоша” и Борис Давидов Михайлов от данъчно подразделение „Овча Купел”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *