Бившият ПР на „Промяната“ попиля Киро и Лена за фалшифицираните документи

Бившият ПР на „Продължаваме промяната“ Диана Дамянова здраво подпука Кирил Петков и Лена Бориславова за скандала с фалшифицираните документи.

Ето какво пише в профила си във Фейсбук комуникационният експерт, като изрично посочва, че няма предвид нищо конкретно, но публикацията ѝ идва тъкмо насред разкритията на „Биволъ“:

„КРИЗИСЕН ПР ИЛИ ПР ПО ВРЕМЕ НА КРИЗА

Разликата е голяма.

Кризисният пиар изисква да не правиш неща, които биха те довели до криза, а ако те са се случили, тогава да си подготвен с всички стъпки по кризата.

ПР-ът по време на криза в общия /особено българския случай/ представлява хаотични движения за отбиване на атаката. Движения, които не се правят по предварителен план, а са плод на моментни решения /почти винаги грешни/.

ПР-ът по време на криза обаче, макар и хаотичен, ако не си бил умен да се подготвиш по-рано, трябва да отговаря на три условия:

1. Отговаряй на въпросите, които ти задават – ясно, точно и конкретно.

2. Не подменяй въпроса, личи си.

3. Казвай само и само истината или поне тази част от истината, която можеш да си позволиш в момента.

Следвайте ме за повече съвети. Защото поне в тази област е известно, че съм, как да кажа, доста добра. И си говоря само по принцип, нямам предвид нищо конкретно.

И по време на криза, пр-ите и адвокатите са първите, които изгарят. За да не изгори ръководството.
Тъжно, но ние си знаем че това се случва и поне ние, ПР-ите, сме предварително подготвени за това.“

Narod.bg припомня, че според разследването на „Бивол“ Лена Бориславова от „Продължаваме промяната“ е фалшифицирала подписи и документи през 2021 г., когато Кирил Петков трябвало да стане министър на икономиката в служебен кабинет, но все още бил член на Управителния съвет на неправителствена организация „Да запазим Корал“. Изданието публикува документи, за които се твърди, че са съставени с фалшив подпис на председателя на „Да запазим Корал“ Атанас Русев.

Първият представлява пълномощно, с което Лена Бориславова може да се разпорежда с делата на сдружението, а останалите са протокол от заседание на сдружението, на което се взима решение за освобождаване на Кирил Петков като член на управителния съвет и назначаването на Мартин Драгулев на негово място, както и декларация за истинност.

Последните също били с подписи на Русев, за което той реагира в социалните мрежи, посочвайки, че „иконата“ на „Продължаваме подмяната“, се е изгаврила с него и сдружението. Той определя това като „ред престъпления, за да може нейният Кирил Петков да влезе във властта“.