Без телефони в училище: Мярката в едно българско школо вече постига успехи

Без телефони не само в час, но и в междучасията. Такива са правилата в хасковското основно училище „Шандор Петьофи“. Мярката, която е въведена от началото на годината, остава в сила и вече дава положителни резултати. От учебното заведение отчитат, че успехът на децата се е повишил.

При влизането си в учебното заведение всички ученици оставят своите мобилни устройства в специално за това обособена „телефонна чакалня“ и нямат достъп до тях през целия ден. 

„Първоначално не одобрявах тази мярка, като всеки ученик, но след началото на учебната година се чувстваме много по-добре. Преди в междучасията нямахме време за нищо, докато вече общуваме, играем настолни игри и се забавляваме„, сподели ученичка.

свързани

„Ние започнахме да обръщаме повече внимание на училищния материал, както да се подготвяме и за предстоящите ни матури“, каза друг ученик

Като родител на първокласник, Евгения напълно одобрява мярката: „Когато искам да се свържа с детето си, се свързвам чрез класния ръководител. Дадени са ни телефоните, обяснено ние кога да се обаждаме, кога са междучасията, защото все пак не е редно по време на час да се обаждаме“.

свързани

А с въвеждането на мярката от училищното ръководство отчитат повишаване на успеха на своите възпитаници. 

„Не им липсват, училището е осигурило във всяка една стая телевизор с компютър, таблети се използват, когато е необходимо в учебния процес. По-често се посещава библиотеката, разказват си истории, какво се е случило събота и неделя. А не на междучасията да стоят пред телефоните и да търсят информация“, заяви директорът на училището Антоанета Петрова.

В ОУ „Шандор Петьофи“ се обучат над 300 ученици от 1 до 7 клас.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg