Бебе се самозаля с вряща вода, с изгаряния е


Бебе се самозаля с вряща вода, с изгаряния е

Снимка: БГНЕС

9-месечно бебе е с тежки изгаряния след като, по думи на родителите му, се е самозаляло с вряща вода. Инцидентът е от Благоевград, съобщава БНТ.

Детето веднага е транспортирано в спешен център Благоевград, откъдето са преценили да бъде незабавно изпратено в клиниката по изгаряния към ортопедията на Пирогов, заради тежките изгаряния между първа и втора степен, които са засегнали двете ръце и тялото на детето. Изгарянията са засегнали 20 процента от тялото на бебето.

Майката обяснява, че инцидентът е станал докато тя е преобувала по-голямото братче на бебето. То е стигнало до котлона, на който е имало тенджера с вряща вода и се е самозаляло.

Лекарите съобщават, че детето не е с опасност за живота, но му предстои дълго възстановяване.  При подобни случаи медиците съветват родителите веднага да свалят дрехите, които са поляти със вращата вода, за да се избегнат по-сериозни изгаряния. Противно на всеобщоприетото, обхванатите участъци не бива да се мокрят със студена вода, за да не се инфектират. Веднага трябва да потърси спешна помощ.

От отдел „Закрила на детето“ в Благоевград са запознати със случая и веднага са предприели проверка в дома на бебето. Ще се проведат разговори с родители и роднини, за да се изясни имало ли е родителска небрежност, която да е довела до инцидента. Резултатите от проверката ще бъдат готови до дни. До сега не са постъпвали никакви сигнали за насилие или безотговорно поведение за семейството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg