Баща и син откраднаха 240 хил. лв. от частен дом в поморийско село

Задържани са двама криминално проявени мъже, откраднали 240 хиляди лева от частен дом в село Бата, община Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Мъжете са открити в бургаски хотел.

Сигналът за кражбата е подаден на 25 март т.г. Мъжете, откраднали крупната сума, са от Несебър – единият на 48 години и 26-годишният му син. В тях е открита сумата от 28 850 лв., за която заявили, че е от осъществената кражба в село Бата.

Извършено е претърсване в дома на съпругата на 48-годишния несебърлия, разположен в село Гълъбец, община Поморие. Там са намерени и иззети още 11 300 лева, 124 долара, 200 румънски леи и златни накити около 40 гр. Констатирано е, че откритата там паричната сума също е от кражбата в с. Бата, а златните накити – от друга кражба, осъществена на територията на Несебър.

Двамата несебърлии направили пълни самопризнания за извършените от тях престъпления, като с прокурорски постановления са привлечени в качеството на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От допълнителните полицейски действия е констатирано, че 48-годишният несебърлия в съучастие с други двама мъже от с. Просеник, община Поморие – на 26 г. и 34 г., са извършители на кражба на сумата от 20 000 лева и 30 000 евро, собственост на 66-годишен мъж от руенското с. Ръжица. Деянието е осъществено на 19 февруари т.г. от дома на мъжа, където в печка за твърдо гориво е съхранявана паричната сума.

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните мъже продължава, предаде БТА. Спрямо тримата е взета мярка „задържане под стража“.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg