Балабанов: ПП-ДБ отдавна са предали избирателите си

Депутатът от „Има такъв народ“ Станислав Балабанов заяви, че на обществото вече не му пука как ще завършат преговорите за правителство.

„Такава погнуса би трябвало да изпитва всеки български гражданин, който гледа това по телевизията. 9 месеца наблюдавахме две крайно несъвместими партии да опитват да излъжат, че мислят за българските граждани. През цялото време мислеха за разпределяне на държавата. Едни личности искат да са на власт, за да усвояват средства за себе си“, коментира той в предаването „Денят ON AIR“.

Според Балабанов от ПП-ДБ отдавна са предали избирателите си.

„Осъществиха тежка подмяна, участвайки във властта с човек, когото арестуваха преди година и половина. Вместо в тази напрегната обстановка да кажат: „Отиваме на избори, защото имаме капка себеуважение“, те стоят на колене и казват „Г-н Борисов, помогни ни да останем на власт“. При избори ще има шах и мат за ПП-ДБ“, каза още депутатът от ИТН за Bulgaria ON AIR.

Балабанов определи финансовия министър Асен Василев като самозабравил се и добави, че точката за разглеждане в НС на предложения кабинет на ГЕРБ е по усмотрение на председателя на парламента.

„Мария Габриел беше много хубава 9 месеца. За една нощ, според ПП-ДБ, тя се превърна в красивото лице на мафията. От позицията на Борисов този мач е приключил. Важно е да се види дали премиерът ще бъде гласуван и подкрепен. Тези преговори вече нямат смисъл, няма какво да изнасилват обществото. Да ходим на избори. Хората пренареждат парламента и виждаме следващите ходове. Не мисля, че Борисов ще клекне втори път на втория мандат“, обясни гостът.

Балабанов изтъкна, че ИТН няма да подкрепи кабинет в този парламент и от партията искат предсрочни избори. Очакват след нови избори да бъдат по-сериозно представени в парламента.

„В Еврозоната няма да влезем. Мистър „Еврозона“ Асен Василев докара ситуацията дотам, че докладът на МВФ ни скъсва от критики. Европейската централна банка ни казва, че няма как да видим Еврозона. Пълен провал на финансовия министър. Накарахме го сега да върне 1 млрд. лв. В противен случай от 1 юли цената на тока за семействата ще е с 35% отгоре, ако той не успее. Няма откъде да ги вземе, защото е некомпетентен и раздаде много пари. Психически не издържа и започва да го кара на его“, предупреди депутатът от ИТН.

Балабанов е на мнение, че ако има избори, може да настане тежка конституционна криза.

„Ако президентът откаже да приеме състава на предложения МС, ще трябва парламентът да го гласува. Откъде ще дойдат гласовете за този служебен кабинет? Кой ще им поправя грешките – народът на избори“, завърши народният представител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg