Бабата на Габриела, обвинена в убийстното на Пейо: Не съм възпитала убийца!

Косъм от Габриела Славова в джипа, в който е убит Пейо Пеев, я свързва със смъртта му. Това съобщи в Софийския градски съд наблюдаващата прокурорка по делото Виолета Желева.

Тя обясни, че косъмът е намерен на шофьорското място. Габриела е обвинена, а убийството, извършено заедно с майка ѝ Красимира Трифонова

„Славова е искала да помогне, за да не се стигне до смърт“, казаха за косъма адвокатите на Габриела. И посочиха, че е нормално в колата да има косми на клиентката им – все пак била съпруга на Пейо. В джипа, където мъжът бе удушен в началото на януари, нямало ДНК на Габриела по волана, добавиха още юристите. Според обвинението Славова е препелана Пейо да прокара колата и така да се спаси от задушаване.

Габриела Славова не дойде в залата. Там бе Велико Минков. Той каза, че вече е дал ДНК и до 7 май трябва да има резултат дали второто дете на Славова е от него. Самият Минков е успял да види детето, което смята за свое. За бащинството се води дело.  Пейо е писан като баща на бебето, тъй като по време на раждането му имал брак с Габриела, сключен 4 месеца преди това. По закон всяко дете родено по време на граждански съюз се води на съпрузите. Пейо е дал приживе проба.

Съдия Снежина Колева посочи, че има данни Габриела да е участвала в убийството. Добави, че под домашен арест няма кой да ѝ помага да гледа децата, и я остави в ареста. Славова може да обжалва на 30 април.

Моята внучка не е убийца, тя е прекалено възпитана. Изучи се. Аз не съм възпитала убийца! Пледирам към всички – мярката ѝ да бъде променена, да бъде пусната на свобода, да си гледа децата“. Това каза пред NOVA Тона Трифонова, баба на Габриела Славова.

„Не съм виждала записите от колата и не им вярвам. Научила съм внучка ми и дъщеря ми да се пазят от лошите хора. Много лъжи се изговориха, много неверни неща. И двете са невинни, не са убивали никого“, убедена е Трифонова.До момента разследващите предполагат, че двете жени първо са удушили 44-годишния Пеев в автомобила му, а след това опожарили превозното колата с тялото му. Проверява се дали има и други, замесени в укриването на следите от престъплението.

Първоначално Габриела беше под „домашен арест“ с решение на първа инстанция, но Софийският апелативен съд измени мярката ѝ.

В ареста е и майка ѝ – Красимира Трифонова, която също е обвинена за убийството на Пейо Пеев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg