Арест и дисциплинарно уволнение за учителката агресор във Велинград

Арест и дисциплинарно уволнение за учителката, заснета да малтретира деца във Велинград. Скандалният случай буквално взриви общественото мнение в курортния град. Късно снощи в социалните мрежи се появи клип, показващ как възпитателка скубе, бие и малтретира деца.

Минути след появата на шокиращите кадри, родители, чиито деца са в градина „Фантазия“, разпознават суровата възпитателка. Пред екипа на Bulgaria ON AIR застана бащата на показаното дете. Разказва, че синът му неведнъж споделял за жестоките методи на възпитание. Той и съпругата му не повярвали, но до вчера. 

„Детето ми казваше: „Не искам на градинка, леля Нели бие“. То не може да ми обясни подробностите“, сподели Петър Томанов.

свързани

Бащата застана и пред Общинската комисия, събрана специално за случая. Заедно с него подробности за абсурдните възпитателни методи даде и още една майка.

„Мамо, недей така да говориш, госпожата е добра, хубава“, а тя каза: „мамо, бие ме, тормози ме“, сподели Анелия Стойчева.

След скандалните кадри и разкази на родителите бе решено учителката да бъде уволнена, а директорът – дисциплинарно наказан.

„Трябва да се пристъпи към законосъобразни действия спрямо производство за дисциплинарно наказание и отстраняване на учителката“, каза Мариана Зинкова от община Велинград.

От Районната прокуратура съобщиха, че учителката е задържана за срок от 24 часа. Предстои да ѝ бъдат повдигнати обвинения, като при доказването им я грози затвор до 3 години. От държавното обвинение предстои да установят още как, от кого и кога са били направени записите.

Вижте повече в репортажа.

Източник: Bgonair.bg