Арестуваха румънски гражданин за измама в София


Арестуваха румънски гражданин за измама в София

Снимка: БГНЕС

Служители на столичното Второ Районно управление (РУ) задържаха 46-годишен чужд гражданин, като действия по разследването са стартирали през месец януари. Тогава семейство възрастни столичани подават сигнал в полицията, че са станали жертви на измама.

Пред разследващите те разказали, че в дома им са пуснали двама непознати, представили се за служители на Националния осигурителен институт (НОИ). На възрастните хора обяснили, че по специална европейска програма се отпускат помощи на пенсионери – в зависимост от предоставената им парична сума, ще бъде определена стойността на помощта, която да получат по-късно.

След като им дали 1900 лева, те напуснали дома на семейството с уверението, че ще се върнат малко по-късно. Когато това не се случило възрастните хора разбрали, че са станали жертва на измама и потърсили помощ в полицията.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите установили и задържали единият от извършителите – 46-годишен румънски гражданин, продължително пребиваващ на територията на страната. Продължава работа по установяване и задържане на съучастника му.

Мъжът е обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg