Арестуваха изверга, пребил почти до смърт жена си

Районен съд – Враца е постановил да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 38-годишен мъж, с инициали С. Д., обвинен в домашно насилие, съобщиха от съдебната институция.

При постановяването на мярката съдът е приел, че има обосновано предположение за съпричастността му към деянията, в които е обвинен, съществуват и двете алтернативи – да извърши престъпление и да се укрие.

Според  Апелативна прокуратура–София С.Д. е извършил деянието си на 28 май във Враца. Около 15:30 ч. той не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Враца, според която се задължава да не доближава съпругата си А.М. на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.

Още по темата

3 юни 2024 08:29

100

С.Д. нападнал жена си и ѝ нанесъл удари с ръце и крака в областта на главата, и различни части на тялото, допрял нож в областта на шията ѝ и показал пистолет, заканвайки се с убийство. Жертвата е с временна опасност за живота.

Срещу С.Д. са повдигнати три обвинения – за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, като е нарушил забраната да приближава съпругата си на по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, за закана за убийство спрямо нея и за това, че й е причинил средна телесна повреда в условията на домашно насилие, съобщава БТА. Това са тежки престъпления по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл. Освен това мъжът вече е осъждан за различни други умишлени престъпления, в това число и тежки, има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни, уточняват още от Апелативна прокуратура-София.

Според съда за първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 3 години или глоба до 5 000 лева, за второто престъпление наказанието е „лишаване от свобода“ до 6 години, а за третото – „лишаване от свобода“ за срок от 2 години до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg