Арестуваха деветима в Таджикистан за касапницата край Москва

Службата за сигурност на Таджикистан е задържал тази седмица 9 души, за които смята, че са свързани със заподозрените за стрелбата в руската концертна зала, както и с „Ислямска държава – Хорасан“ (ИДИЛ-К), предаде Ройтерс.

Всички те са били задържани в понеделник в град Вахдат и са били докарани в столицата Душанбе, съобщи БТА.

Същевременно заместник-министърката на труда, миграцията и заетостта на Таджикистан Шахноза Нодири заяви, че след терористичния акт в концертната зала „Крокус сити хол“ в интернет се извършва опит за всяване на междуетнически и междурелигиозен конфликт.

„Сега в рускоезичната част на медийното пространство активно се лансира информацията, че сред терористите в „Крокус сити хол“ е имало лица, родени в Таджикистан. Това е явен опит за предизвикване на междуетнически и междурелигиозен конфликт“, подчерта тя.

„Освен убийството на беззащитни хора, паралелно с това виждаме как всяка минута, всяка секунда се правят опити за пускане на поредната бомба в нашето общество“, този път информационна, добави Нодири в реч, която произнесе по видеовръзка пред Международния икономически форум на страните-членки на ОНД.

Нодири отбеляза, че представителството на таджикистанското министерство на труда в Русия е получило заплахи след терористичния акт в Подмосковието.

„Много граждани на Република Таджикистан, законно упражняващи временна трудова дейност на територията на Руската федерация, вече са се сблъсквали с прояви на омраза и нетърпимост на етническа основа“, съобщи заместник-министърката, цитирана от руската новинарска агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *