Антоанета Барес и бившият министър Емил Караниколов обещават постове от името на топ политик, той не подозира

Narod.bg сигнализира Комисията за противодействие на корупцията (КПК) за нов скандал около бившата шефка на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) Антоанета Петрова Иванова – Барес, чието управление се проверява от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) след наша публикация.

Парламентарен източник разкри, че Барес протича в дивашки лобизъм и обещаването на началнически постове по върха на държавните структури от името на феноменален политик, който дори не подозира как се използва името му.

Информаторът обясни, че Антоанета Барес, заедно с бившия министър на икономиката Емил Караниколов, който бе неин шеф в проверявания от АДФИ период, са провели редица срещи в актуален бар в „Бояна”, на които привиквали бивши кадри от Държавен фонд „Земеделие” и други институции уж и обещавали назначения.

За кадруването изпозвали името на топ политик, който бил наредил да събират банка кадри, които да се връщат във властта.

„Само дето този ВИП политик дори не подозира, че злоупотребяват с името му срещу евентуални благодарности в бъдеще”, категоричен е източникът на Narod.bg.

Вече писахме, че одиторите от АДФИ, придружени от полицаи, проверяват „Национална компания индустриални зони“, като са изискали граждански договори от 2019 насам и документи за строителството на пречиствателна станция, която се оказала…. дублирана.

Финансистите разкрили дублиране на 2 пречиствателни станции – едната не е въведена в експлоатация, но НКИЗ направила втора със същата спецификация, капацитет и мощности, което реално е източване на средства.