Актьорът и певец Симеон Владов: На 12 години останах сирак точно навръх рождения си ден

Симеон Владов е сред най-популярните родни актьори и певци. В началото на кариерата си работи в Пернишкия театър, след което посвещава таланта си на дублажа. Озвучавал е почти всички легендарни актьори на холивудското кино.

Актьорът запълва всяка минута от деня си с участие в различни проекти – постановки и певчески изяви.

 

Категоричен е, че не е от хората, които чакат да дойде рожденият им ден, за да си направят равносметка за свършеното. Определя времето като относително нещо, но в същото време допълва, че то е изключително ценен ресурс, с който човек разполага, тъй като не се връща. За него годините не са от значение, важно е човек да е доволен от това, което прави.

 

Понякога му се е случвало да отказва оферти за озвучаване заради работата му в театъра и музикалните му изяви. Трудно му е да поема всички дублажи, а и си дава сметка, че ако го направи, всеки филм ще е с неговия глас. Подчертава, че никак не е лесно да си озвучител, тъй като освен с богат глас, трябва да си надарен и с артистични способности, за да се превъплъщаваш, да имаш чувство за ритъм, за да започваш и свършваш репликата с героя, когото озвучаваш…

 

Определя Антъни Хопкинс, който е голям актьор и е имал честта да озвучава,  като трудно уловим. Еди Мърфи също му бил труден за работа.

 

Старостта не го притеснява и допълва, че изобщо не се замисля за годините. Дори забравя на колко е, макар вече да е над 50 се усеща с поне 20 години по-млад. Очевидно все още разполага с доста енергия, след като върши няколко неща едновременно. Щастлив е, че остарява като катедрала, а не като галош.

 

Твърди, че личният му живот е смесен жанр и го определя като трагикомедия. Най-трудният момент бил кончината на баща му, който издъхнал навръх рождения му ден – 1 април. Тъкмо навършил 12 години и останал сирак, наложило се много бързо да порасне. Макар и дете, започнал да има мисленето на човек, който е с поне десетина години по-възрастен. Отишъл си по изключително нелеп начин и все още продължава да му липсва.

 

Не вярва на 100% в зодии, предсказания и световни конспирации. Смята, че е над средното интелигентно ниво и е глупаво да обръща внимание на всичко казано и написано. Харесва зодията си и смята, че Овните са много дейни и слънчеви хора, не са злобни или злопаметни, лошото бързо им минава. Тъй като Овенът кипи от енергия, е наречен и детето на зодиака – винаги са пълни с идеи и оптимизъм.

 

Признава, че любовта заема важна част от живота му, но в изкуството тя е преувеличена, приповдигната, с много метафори и хиперболи. В живота нещата не се случват точно като по книгите. Любовта е прозаична и делнична, дори на моменти губи очарованието си…

 

Много са му смешни хората, които не се интересуват от политика и не ги разбира, предвид, че именно политиците са тези, които определят рамките ни на живот. Категоричен е, че един от най-големите проблеми на българите, е липсата на гражданско общество и поради тази причина политиците не спират да се гаврят с нас. Корупцията ни е на нива, които са невиждани дори в Латинска Америка и Африка, затова нещата не вървят, заключава Владов.

Източник: Уикенд