Адв. Рангелов: Възможност за кабинет теоретично има, но реалистично – не

Възможност за кабинет теоретично има, но реалистично – не. Самият аз като гражданин на тази държава най-доброто разрешение на политическа криза е да се отиде на нови избори. Приказките, че на всяка цена трябва правителство – нищо на този свят не е на всяка цена, особено когато става въпрос за интересите на цял един народ. Нещата ще се отсяват. Не трябва да се плашим от избори. Страданията, че обществото е изморено от избори, не ми изглеждат обосновани. Това каза адвокат Людмил Рангелов в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите му най-добре е изборите да са след септември.

„Периодът, който е изминал между исканията за обявяване на противоконституционност на промените в Конституцията, и настоящия момент, за да може Конституционният съд да се произнесе. КС не трябва да избира подходящи политически моменти, а точно така изглежда. Той не е политически играч, за да преценява спрямо политическа стабилност. А ако се върнат старите норми – те ще започнат да се прилагат от момента, в който новите са обявени за противоконституционни“, допълни адв. Рангелов за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че при закона със съдебната власт има голяма драма.

„Този проект, който беше предложен, има и рационални моменти, но има и моменти, които подлежат на критика и коментар. До това няма да се стигне в скоро време. Освен това – имаме нов парламент, може този закон никога да не бъде поставен, защото има такива случаи. Може в новия парламент други политически сили да представят свои проекти“, подчерта гостът.

Адвокат Людмил Рангелов припомни, че сегашните инспектори са в трети мандат.

„Нещата изглеждат деградиращи. Всичко осезаемо върви надолу. В залеза сме на българското правосъдие. Тъжно е“, коментира той.

Попитан дали е изненадан от завръщането на Брендо и дали е възможно присъдите му да бъдат обединени в едно, адв. Рангелов отговори: „До известна степен връщането на Брендо беше изненада. Но той най-добре знае дали е застрашен от разкриване от официалните власти, или от разкриване на някои свои врагове. Тук най-добре ще се адаптира и ще оправи положението си. Съдът може да обедини трите присъди“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник dnes.bg