Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Мария Габриел: Инициативите за младите хора са от ключово значение за държавите от Западните Балкани

33еВ Европейския парламент в Брюксел се проведе конференция на тема  „ЕС – Западните Балкани: предизвикателства и възможности за общ отговор“, организирана от  зам.-председателя на Групата на ЕНП относно разширяването на ЕС и евро-средиземноморските отношения Мария Габриел.

На събитието присъстваха председателят на ЕНП Жозеф Дол, председателят на Групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер, комисарят за политиката за съседство и разширяването Йоханес Хан, евродепутати от Групата на ЕНП, представители на европейските институции, политически лидери на държави от Западните Балкани. Във фокуса на дискусиите бяха три ключови въпроса: постигнатият напредък, общите предизвикателства, инициативите за младите хора.

Припомняйки значението на региона за Групата на ЕНП и ЕС, участниците насърчиха партньорите от Западните Балкани да изпълнят ангажиментите си по пътя към Европа. „Нужна е силна политическа воля за по-нататъшен напредък в областта на върховенството на закона, доброто управление и регионалното сътрудничество. С тази конференция потвърждаваме ангажимента на ЕНП да подкрепи европейската перспектива на държавите от Западните Балкани.”, заяви Мария Габриел по време на събитието.

Теми: Светът