Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Ислямска държава обучава джихадисти единаци да взимат заложници с примамливи обяви в известни сайтове

ислямска-държава-360x203ИДИЛ окуражава джихадисти да използват уебсайтове за обяви като eBay и Craigslist, за да примамват жертви с цел да ги убият или да ги вземат за заложници, съобщава The Daily Mail.

В новия брой на списанието на организацията – „Румия“, са публикувани уроци за джихадисти в нови методи на тероризъм. Изданието излиза на десет различни езика и насърчава терористите да купуват оръжия и да всяват колкото се може повече паника и терор, когато взимат заложници.

Според последния брой на „Румия“ основната цел за взимането на заложници е не да се договарят искания за освобождаването им, а да се създаде колкото се може повече терор с езика на убийството.

Списанието предлага моловете, кино салоните, нощните клубове и ресторантите като най-добри места за взимането на заложници, но също така окуражава джихадистите да примамват жертвите си с обяви в интернет сайтове като eBay и Craigslist.

Един от методите, които „Румия“ предлага, е да се пускат обяви за даване на апартаменти под наем, след което потенциалните наематели да се убиват.

“Може дори да включите в обявата, че апартаментът е перфектен за студенти“, пише в една от статиите.

Другият метод за примамване е чрез пускането на обяви за най-различни артикули. Особеността при тях е отбелязването, че плащането се извършва само в брой и при среща с продавача.

Статиите съветват терористите да не проявяват симптоми на агресия, преди жертвата напълно да е влязла на територията на имота. Също така действията на по-малка група от джихадисти е желателно да бъдат съобразени с големи местни или национални събития, които да ангажират вниманието на полицията.

Източник: trud.bg

Теми: Светът