Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Грандиозно закриване на Европейското по футбол за младежи в Бургас (ГАЛЕРИЯ)

Франция би Германия с 4:1 на финала на Евро 2015 по футбол на стадион „Лазур” в Бургас. „Петлите”, сред които е и вторият син на магьосника с топка Зинедин Зидан станаха шампиони в България пред погледа на друга легендарна фигура за френския и световен футбол – президента на УЕФА Мишел Платини. Той гледа финала в компанията на президента на БФС Борислав Михайлов и спортния министър Красен Кралев, а после лично връчи купата на младите си сънародници.

Бургас бе домакин на градниозното спортно събитие, което напълни до краен предел стадиона в морския град. Мишел Платини  похвали кмета Димитър Николов за перфектната организация.  От своя страна  министърът на младежта и спорта Красен Кралев определи като отлична организацията на Евро’2015, на което България бе домакин. Според него страната ни заслужава в бъдеще да организира и по-голям форум.

„Тук е по-синьо, отколкото в София. Изключително съм доволен от организацията на турнира. Поздравявам за това БФС и Бургас“, каза Мишел Платини броени часове преди началото на титаничния двубой. Мишел ПлатиниКметът Николов подари на френската футболна легенда статуетка на Свети Николай – закрилникът на Бургас, чието име означава Победител. Мишел Платини получи и специална благодарствена грамота от Джан Франческо Лупатели – президент на организацията ACES, присъдила на Бургас званието „Европейски град на спорта 2015“. Мишел Платини

_AP_1325LUD_6630

Теми: Снимка на седмицата