Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

С поредица от концерти започва учебната година в Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”

Класическа музика в болница "Дева Мария"С поредица от концерти започва учебната година в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров”. Новият музикален проект, който носи името „Артистини“ започва на 13 октомври в 18.00 часа в концертната зала на училището. По време на събитието ще изнасят концерти най-малките артисти на училището – децата от предучилищна група и тези от 1 до 4 клас. Програмата ще даде възможност на младите музиканти да свирят пред своите връстници и да покажат своите музикални заложби. Важна част в този проект ще бъде участието на родителите в насърчаването на творческите изяви на децата.

Първият концерт е озаглавен „ Здравей, мое училище!“ и с него символично ще бъдат посрещнати децата от Предучилищна група и Първи клас. Тази седмица учениците ще се впуснат във виртуална разходка в училището по изкуства и ще се запознаят по забавен и увличащ начин с възможностите на музикалните инструменти. Ще бъдат представени и тембрите на различни духови и ударни инструменти. Водещи на спектакъла ще актьорите от 12 клас Стоян Величков, Ралица Николова и Мария Димитрова. Заедно със тях на сцената ще бъдат и музикантите Константин Башиков, Михал Василев, Александър Москаленко, Милана Кан, Живка Иванова, Станимир Стойчев, Мария-Гергана Георгиева, Галя Димитрова и Йозиас Пенов. Очакванията на педагозите от училището са интерактивните спектакли да се превърнат в традиция.

Теми: Бургас, Музика