Всички Категории

BurgasCity.com

Етикети

Хора в неравностойно положение от Бургас изпращат мартеници в Брюксел по инициатива на евродепутата Мария Габриел

КартичкиПо идея на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, хора с увреждания изработиха тематични картички и мартеници за чуждестранните членове на Европейския парламент.

Под вещото ръководство на ръководителката Марионела Стоянова, членовете на творческата работилница към сдружение „Социален център Бургас” изработиха пъстри картички със символите на пролетта и първомартенските традиции. Освен картичките от сдружението изработиха и красиви мартеници към всяка от тях. Творческата работилница на хора с увреждания се посещава от лица с физически, умствени и сензорни увреждания, тя е място, където лицата с увреждания с посредничеството на социални работници не просто работят, творят, но и общуват, научават нова полезна за тях информация. Всички участници в изработването бяха изключително развълнувани от това къде ще стигнат мартениците им, между червено белите цветове те „вплетоха” и своето послание – „По често държавата и Европа да обръща поглед към тях”.

Евродепутатът Мария Габриел ще занесе изработените  картички и мартеници на своите колеги в Европейския парламент от другите европейски държави.  Те ще бъдат придружени с послание, разказващо за символиката на носенето на мартеници като български народен обичай.

1 2 3 4

 

Теми: Бургас